-20%

Топлинска пумпа Toyotomi Hydria+ Split 16 KW

270.900,00 ден

топлинска пумпа воздух – вода

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби
Категорија:

Опис

Енергетска класа А++
Внатрешна единица THSR32IU16/3
Надворешна единица THSR32OU16/3
Електрични карактеристики (V/Ph/Hz) 400/3/50 – трифазна
Капацитет за ладење (35°C, 7°C ), kW 13,00 kW
Капацитет за греење (7°C, 35°C), kW 15,50 kW
Коефициент на перформанси во греење COP 4.50
Сооднос на енергетска ефикасност при ладење EER 3,60
Потрошувачка при ладење, kW 3,90
Потрошувачка при греење, kW 6,89
Максимална температура на вода (греење) 60 ºC
Минимална темпаература на вода (ладење) 7 ºC
Работна температура, °C -25 ºC / 48 ºC
Бучава – Внатрешна единица, dB(A) 29
Бучава – Надворешна единица, dB(A) 60
Димензии на внатрешна единица Ш x В x Д, mm 860 х 318 х 460
Димензии на надворешна единица Ш x В x Д, mm 940 х 820 х 460
Teжина на внатрешна единица, kg 59,5
Тежина на надворешна единица, kg 104
Додатоци контролна единица
Гаранција 24 месеци

Дополнителни информации

Производител

Toyotomi

Моќност на топлинска пумпа

16kW

Оценки

Сеуште нема оценки.

Само најавени корисници што го купиле овој производ можат да остават оценка.