-12%

Топлинска пумпа Toshiba Estia HWT-1101XHT9W-E / HWT-1101HW-E

379.900,00 ден

Топлинска пумпа

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби
Категорија:

Опис

Енергетска класа А+++
Внатрешна единица HWT-1101XHT9W-E
Надворешна единица HWT-1101HW-E
Електрични карактеристики (V/Ph/Hz) 220/1/50 – монофазна
Капацитет за ладење (35°C, 7°C ), kW 8.00 kW
Капацитет за греење (7°C, 35°C), kW 11,00 / 11,46 kW
Коефициент на перформанси во греење COP 4,60 / 3.54
Сооднос на енергетска ефикасност при ладење EER 2,80
Потрошувачка при ладење, kW 2.86
Потрошувачка при греење, kW 2.39 / 3.24
Максимална температура на вода (греење) 65 ºC
Минимална темпаература на вода (ладење) 7 ºC
Работна температура, °C -25 ºC / 43 ºC
Бучава – Внатрешна единица, dB(A) 29
Бучава – Надворешна единица, dB(A) 51
Димензии на внатрешна единица Ш x В x Д, mm 450 х 725 х 235
Димензии на надворешна единица Ш x В x Д, mm 1010 х 1050 х 370
Teжина на внатрешна единица, kg 21
Тежина на надворешна единица, kg 75
Додатоци контролен модул

помошен грејач 9kW (трифазен)

Додатоци центрифугална водна пумпа

Twin Rotary компресор

Гаранција 36 месеци

Дополнителни информации

Производител

Toshiba

Моќност на топлинска пумпа

12kW

Оценки

Сеуште нема оценки.

Само најавени корисници што го купиле овој производ можат да остават оценка.