-12%

Топлинска пумпа Toshiba HWS – 1405XHT9-E / HWS-1605H8-E

428.900,00 ден

Топлинска пумпа

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби
Категорија:

Опис

Енергетска класа A++ / A++
Внатрешна единица HWS – 1405XHT9-E
Надворешна единица HWS-1605H8-E
Електрични карактеристики (V/Ph/Hz) 380-415/3/50 – трифазна
Капацитет за ладење (35°C, 7°C ), kW 13,0/16,20 kW
Капацитет за греење (7°C, 35°C), kW 16,0/17,03 kW
Коефициент на перформанси во греење COP 4,30
Сооднос на енергетска ефикасност при ладење EER 2,71
Потрошувачка при ладење, kW 3,08/4,80
Потрошувачка при греење, kW 3,72/4,05
Максимална температура на вода (греење) 55 ºC
Минимална темпаература на вода (ладење) 7 ºC
Работна температура, °C -20 ºC / 43 ºC
Бучава – Внатрешна единица, dB(A) 29
Бучава – Надворешна единица, dB(A) 56
Димензии на внатрешна единица Ш x В x Д, mm 535 х 925 х 355
Димензии на надворешна единица Ш x В x Д, mm 900 х 1340 х 320
Teжина на внатрешна единица, kg 52
Тежина на надворешна единица, kg 93
Додатоци контролен модул

помошен грејач 9kW

Додатоци центрифугална водна пумпа

Twin Rotary компресор

Гаранција 36 месеци

Дополнителни информации

Производител

Toshiba

Моќност на топлинска пумпа

16kW

Оценки

Сеуште нема оценки.

Само најавени корисници што го купиле овој производ можат да остават оценка.