-15%

TOSHIBA Bi-Flow Console RAS-B10J2FVG-Е / RAS-10J2AVSG-E1

82.990,00 ден

Инвертер клима уред

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби

Опис

Енергетска класа A++ / A++
BTU 10 000
Капацитет за ладење (мин / ном / макс), kW 0.95 / 2.50 / 3.20
Капацитет за греење (мин / ном / макс), kW 0.85 / 3.20 / 4.40
Номинална потрошувачка при ладење (мин / ном / макс), kW 0,21 / 0,59 / 0,90
Номинална потрошувачка при греење (мин / ном / макс), kW 0,18 / 0,82 / 1,25
Годишна потрошувачка при ладење, kW 112
Годишна потрошувачка при греење, kW 696
Eнергетска ефикасност при ладење EER 4.24
Kоефициент на перформанси во греење COP 3.9
Сезонски сооднос на енергетска ефикасност при ладење SEER 7.2
Сезонски коефициент на перформанси во греење SCOP 4.7
Препорачана површина, m² 15 – 25
Работна температура, °C -15 ~ 46 °C
Циркулација на воздух, m³/h 258 – 492
Бучава – Внатрешна единица, dB(A) 23 – 39
Бучава – Надворешна единица, dB(A) 57
Димензии на внатрешна единица Ш x В x Д, mm 700 x 600 x 220
Димензии на надворешна единица Ш x В x Д, mm 780 x 550 x 290
Teжина на внатрешна единица, kg 16
Тежина на надворешна единица, kg 26
греење во подот – долна зона

ефикасен Pure-Flow и IAQ филтрирачки систем

функција на самочистење

Гаранција 36 месеци
Документација Toshiba Bi-Flow Console

Дополнителни информации

Производител

Toshiba

Моќност

2500W

Оценки

Сеуште нема оценки.

Само најавени корисници што го купиле овој производ можат да остават оценка.