Mitsubishi PUHZ-SHW112 YAA + Ecodan ERST20C-VM2D Hydrotank

572.900,00 ден

Топлинска пумпа

Додај во листа на желби
Додај во листа на желби

Опис

Инвертер топлинска пумпа
Високо ефикасен затоплувачки систем (греење, санитарна топла вода и ладење) базиран
на принцип на аеротермална топлинска пумпа
Греење на екстремни температури до -28 °C
Ултра брзо одмрзнување за помалку од 3 минути (во случај на замрзнување на надворешната единица)
Петта генерација на контролна електроника (FTC5): максимална удобност со најмала потрошувачка и
нуди голем број корисни функции како за инсталаторот така и за крајниот корисник
Класа: Bibloc
Надворешна единица:
Тип на фреон: R410A
Капацитет на греење (7 °C, 35 °C DHW): 9.632 Kcal/h (11.20 kW)
Дијаметар на цевката за течност: 3/8
Дијаметар на цевката за гас: 5/8
Оперативен опсег: -28 ºC / +46 ºC
Излезна температура на вода (греење): 60 °C
Излезна температура на вода (ладење): 5 °C
Димензии (ШxВxД): 1050 x 480 x 1020 mm
Внатрешна единица:
Бучава: 40 dB
Wi-Fi (опционално)
Капацитет на резервоарот: 200 L
Вграден DHW резервоар
Димензии (ШxВxД): 595 x 1600 x 680 mm
Гаранција: 60 месеци

Дополнителни информации

Производител

Mitsubishi Electric

Моќност на топлинска пумпа

12kW

Оценки

Сеуште нема оценки.

Само најавени корисници што го купиле овој производ можат да остават оценка.